Week van de toegankelijkheid PDF Afdrukken

unnamedTot en met 13 maart zal er in Vlaanderen heel wat aandacht gaan naar toegankelijkheid.  De Week van de Toegankelijkheid is een samenwerking van Radio 2, On Wheels, Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, Faro, Toecomst en natuurlijk ook Inter.

In ‘De Inspecteur’ op Radio 2 ging het maandag over de problemen die mensen met een handicap ervaren als ze tickets voor een evenement willen kopen. Inter werd gevraagd naar een reactie. Over dat gesprek lees je hier meer. Ook later deze week komt het thema toegankelijkheid uitgebreid aan bod op Radio 2.

Deze week start Inter haar ‘Ronde van Vlaanderen’. In de komende dagen zijn er diverse bijeenkomsten met schepenen, stedelijke en gemeentelijke ambtenaren en adviesraden. We bespreken hoe Inter samen met hen de omgeving beter toegankelijk kan maken.

Op zondag 13 maart zijn er Inter-blindentribunes tijdens de voetbalwedstrijden ‘Anderlecht - Kortrijk’ en ‘Racing Genk - Oostende’. Het beloven spannende wedstrijden te worden, nu de kaarten voor de Play-Offs worden geschud. Ook in de komende weken zal er een Inter-blindentribune zijn op de thuiswedstrijden van Club Brugge, KAA Gent, KRC Genk en RSC Anderlecht. Zo wordt Play-Off 1 ook voor blinde en slechtziende supporters zeer toegankelijk.

Wie deze week liever een toegankelijk concert meepikt, kan dat tijdens de optredens van Muse op 12, 13, 15 en 16 maart in Paleis 12. Net als bij de andere concerten in Paleis 12 kan je er gebruik maken van de voorzieningen voor mensen met een handicap en zijn er Inter-vrijwilligers die assistentie bieden. In de Ethias Arena in Hasselt kan je op 11 maart dan weer terecht voor een toegankelijk concert van Hansi Hinterseer. Ook daar zijn Inter-assistenten aanwezig.

Vrijdag 11 maart organiseert On Wheels een improvisatietheater-voorstelling in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Schitterende impro-acteurs zullen er in de huid kruipen van mensen met een beperking. Deze voorstelling wordt toegankelijk gemaakt door Inter.

Tijdens Acces-day op zaterdag 12 maart staat er iets speciaals te gebeuren in de verschillende Vlaamse provinciehoofdsteden. Dit is een initiatief van Toerisme Vlaanderen waar Inter haar medewerking aan verleent. Voorlopig kunnen we hierover nog niet meer verklappen, maar hou onze sociale media in de gaten.

Over dit alles en meer lees je dus ook op de Facebook en Twitter-pagina van Inter.Events. Volg ons daar.

Er is ook een website die in het teken staat van de Week van de Toegankelijkheid. Die vind je hier.