Lommel United organiseert blindentribunes PDF Afdrukken

logo lommelunitedLommel United organiseert dit seizoen, in samenwerking met de Provincie Limburg en Inter, blindentribunes voor blinde of slechtziende supporters bij 4 thuiswedstrijden. Vrijwillige commentatoren zorgen er voor audiobeschrijving (voetbalcommentaar) over de volledige wedstrijd en geven veel meer details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers en supporters,... Via een ontvangertje met koptelefoon kunnen de personen met visuele beperking dit commentaar in de tribune volgen. Op die manier kunnen zij zich helemaal inleven in de match en ten volle genieten van een wedstrijd van hun favoriete ploeg, in het stadion en samen met de andere supporters.

 

Inter organiseert dergelijke blindentribunes nu al bij elke thuiswedstrijd van AA Gent, RSC Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk. Daarnaast is er ook een blindentribune bij elke officiële thuiswedstrijd van de Rode Duivels en zijn er clubs zoals STVV die dit sporadisch aanbieden.

Met de steun van de Provincie Limburg voorzien we een blindentribune bij 4 wedstrijden van Lommel United in de Proximus League:

● tegen Lierse SK: zondag 25/09 om 16u

● tegen Antwerp FC: zondag 23/10 om 16u

● tegen OH Leuven

● tegen Antwerp FC

De exacte speeldata van de wedstrijden tegen OH Leuven en Royal Antwerp worden binnenkort bepaald.

Per wedstrijd voorziet de club 10 gratis tickets voor de blinde supporters en hun begeleider. Extra tickets kunnen bijgekocht worden (10 euro). Tickets kunnen gereserveerd worden via greet@lommelunited.be of via 011/81.64.60. Je vermeldt daarbij duidelijk dat het gaat om de blindentribune en of je bij thuis­ of bezoekende supporters wenst te zitten.

Voor meer informatie over dit aanbod kan je terecht bij:

Greet Vanbrabant-Financieel Manager Lommel United - 011/81.64.60 - greet@lommelunited.be

Thomas Desmet-Verantwoordelijke blindentribunes Inter - 0471 31 42 83 - thomas.desmet@intro­events.be