Email Print

agenda

Event 

Title:
Theater met AD: Oorlog en terpentijn
When:
09.12.2018
Where:
CC Zwaneberg - Heist-op-den-Berg
Category:
Indoor events and others
voorziening:
Intro assistenten, Audiodescriptie
 
Intro assistentenAudiodescriptie

Description

Met audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden: via een hoofdtelefoon krijgen zij een inleiding vooraf en extra toelichting tijdens de opvoering.

Jan Lauwers maakte vorig jaar een theaterbewerking van het meeslepende boek 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans, met Viviane De Muynck in een hoofdrol. Vlak voor zijn dood in de jaren 1980 gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Jarenlang durfde Hertmans de schriften niet te openen - tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Stefan Hertmans' jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman.


Jan Lauwers geeft een persoonlijke visie op het boek en grijpt het verhaal van Hertmans aan voor een intense vertoning over de opkomst van de industrialisering, het geweld van de 'Grote Oorlog', de liefde, het geluk, het verdriet en de geheimen van een mensenleven, op een nieuwe compositie van Rombout Willems.

Waar: Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg
Wanneer: zondag 9 december 2018
Hoe laat: Aanwezig om 19u in het cultuurcentrum voor de inleiding. De voorstelling start om 20u.
Duur: 2 uur zonder pauze
Ticketprijs: 24 euro – met de kaart 'kosteloze begeleider' mag er gratis een begeleider mee naar de voorstelling
Reserveren voor vrijdag 7/12/18 via debbie.jacobs@zwaneberg.be of 0032 15 25 07 70

Venue

Locatie:
CC Zwaneberg
City:
Heist-op-den-Berg