E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Filmpremière 'Achter de wolken' met audiodescriptie en ondertiteling - GRATIS
Wanneer:
06.02.2016
Waar:
Kinepolis, Gent - Gent
Categorie:
Cultuur en andere
Voorziening:
Audiodescriptie, Boventiteling
 
Audiodescriptie

Omschrijving

Op zaterdag 6 februari wordt een speciale première van de Vlaamse film 'Achter de Wolken' vertoond, voorzien van audiobeschrijving en ondertiteling. Op die manier is de film toegankelijk voor blinden en slechtzienden en doven en slechthorenden. Voor personen uit deze doelgroepen en hun begeleider is de film gratis. Een organisatie van het Vlaams Audiovisueel Fonds, met medewerking van SBPV, Kinepolis en Intro.

  • Wanneer? Zaterdag 6 februari 2016. Deuren openen om 9u30, de film start om 11u.
  • Inschrijven via LVanderschueren@vaf.be of 02 226 06 46 (inschrijven is verplicht)
  • Waar? Kinepolis Gent, Ter Platen 12, 9000 Gent
  • Openbaar vervoer: neem aan het Sint-Pietersstation in Gent de bus naar de halte Gent Leeuwstraat. Perrons 14,15 en 16 liggen vlakbij de zijuitgang van het station. Je hebt om de 5 minuten een bus. De rit duurt 10 minuten.
  • Perron 14: bus 55 of 58
  • Perron 15: bus 76, 77 of 78
  • Perron 16: bus 70, 71 of 72

 

In deze debuutfilm van Cecilia Verheyden, naar het gelijknamige toneelstuk van Michael De Cock, spelen Jo De Meyere en Chris Lomme de hoofdrollen. Het verhaal gaat over twee mensen die elkaar na 40 jaar weer tegenkomen. Ooit vormden ze een koppel, maar daarna trouwde zij met zijn beste vriend. Wanneer ze elkaar opnieuw tegenkomen, zijn ze allebei opnieuw vrijgezel en worden ze weer verliefd.

Blinden en slechtzienden die gebruik wensen te maken van de audiodescriptie dienen hiervoor op voorhand de Earcatch app en de audiodescriptie te downloaden op hun smartphone of tablet. Lukt dit niet? Kom om 9u30 naar de zaal; dan krijg je hierbij assistentie. Om 10u30 doen we een kleine test om te zien of de app voor iedereen werkt.
Heb je zelf geen smartphone of tablet? Vraag dan een buur, vriend of familielid mee naar de film en vraag of je hun smartphone of tablet mag lenen voor de audiodescriptie. Vergeet niet om de oortjes mee te brengen.

Hoe werkt de Earcatch app die je nodig hebt voor audiobeschrijving?
Installeer de app op je smartphone of tablet via http://www.earcatch.nl/. Selecteer de film 'Achter de wolken' en download de bijbehorende audiodescriptie. In de cinemazaal zet je je koptelefoon op en kies je 'afspelen' zodra de film begint. De app zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is. Je kan de app gebruiken met iOS en Android.

Locatie

Locatie:
Kinepolis, Gent
Straat:
Ter Platen 12
Postcode:
9000
Stad:
Gent