E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Pukkelpop 2017
Wanneer:
16.08.2017 - 19.08.2017
Waar:
Pukkelpop - Hasselt
Categorie:
Festivals en muziek
Voorziening:
Intro-ok-label, Intro assistenten, Ringleiding, Voorbehouden zone, Verhoogd platform, Parking, Toegankelijk sanitair, Alternatieve ingang, Camping met verzorgingstent, Camping met aangepaste douche, Camping met aangepaste toiletten, Camping met oplaadzone voor elektrische rolstoelen, Extra verhardingen
 
Intro-ok-labelIntro assistentenRingleiding

Omschrijving

 Samen met Inter levert Pukkelpop extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Wens je gebruik te maken van de voorzieningen voor personen met een handicap? Schrijf je dan in voor 1 augustus 2017 via dit formulier.

Volgende faciliteiten voor personen met een beperking zijn beschikbaar op Pukkelpop:

  • Personen met een handicap parkeren op de parking voor personen met een handicap, op de hoek van de Kempische Steenweg en de Tulpinstraat. Het is noodzakelijk dat je je parkeertoelating voor 1 augustus aanvraagt. Zonder aanvraag vooraf is het niet mogelijk om deze parking te gebruiken.
  • Personen met een handicap moeten hun ticket omwisselen voor een festivalbandje aan de hoofdingang uiterst rechts. Hier bevindt zich ook de alternatieve ingang voor personen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen. De ingang herken je aan het rolstoelpictogram.
  • Zowel aan de Main Stage, de Marquee als de Dance Hall is er een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximum één vriend of kennis mee op dit verhoog.
  • Vlakbij de ingang van het festivalterrein is een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een beperking. Deze zone maakt deel uit van camping Chill. Je kan van deze camping gebruik maken samen met max. 4 vrienden. Vraag je kampeerplek aan voor 1 augustus. Let op dat alle kampeerders een ticket hebben voor camping Chill. Is dat niet het geval? Geef dit dan door via pukkelpop@inter.vlaanderen 
  • Op het festivalterrein zijn aangepaste toiletten te vinden. Op de voorbehouden kampeerzone vind je aangepaste toiletten en douches.
  • Op de voorbehouden kampeerzone is een verzorgingstent voorzien. Je kan er je rolwagen 's nachts achterlaten en opladen, er zijn aangepaste wasbekkens, je vindt er hulpmiddelen zoals een tillift, een verzorgingsbed, een toiletstoel, etc.
  • Tijdens het festival kan je gratis beroep doen op Inter-assistenten. Deze assistentie kan concreet inhouden: het opzetten van een tentje, assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten... Aarzel niet om een assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. Je vindt de assistenten op het festivalterrein bij de rolstoelpodia voor mensen met een handicap en op de voorbehouden kampeerzone. Je herkent hen aan het witte vestje met Inter-logo.
  • Wanneer er iets fout loopt met je rolstoel of een ander hulpmiddel zoekt Pukkelpop samen met Inter een oplossing voor dit probleem.
  • Samen met Inter en Veranneman voorziet Pukkelpop een ringleiding aan de Main Stage en de Marquee. De zone van de ringleiding bevindt zich aan het rolstoelpodium. Personen met een hoorapparaat kunnen dankzij de ringleiding rechtstreeks de muziek ontvangen door hun toestel op de T-stand te zetten.

Voor meer informatie bekijk onze FAQ, heb je het antwoord op je vraag niet gevonden, mail dan naar pukkelpop@inter.vlaanderen.

 

Locatie

Locatie:
Pukkelpop
Straat:
Tulpinstraat
Postcode:
3500
Stad:
Hasselt