E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Opera met audiobeschrijving: Le duc d'Albe
Wanneer:
06.12.2017
Waar:
Opera, Gent - Gent
Categorie:
Cultuur en andere
Voorziening:
Intro assistenten, Audiodescriptie, Voorbehouden zone, Parking
 
Intro assistentenAudiodescriptie

Omschrijving

Samen met Inter en VeBeS zorgt Opera Vlaanderen ervoor dat de opvoering van Le duc d'Albe toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.

Donizetti slaagde er niet in 'Le Duc d'Albe' voor zijn dood af te ronden. Opera Vlaanderen vroeg aan musicologen van de uitgever Ricordi en de Italiaanse componist Giorgio Battistelli het werk te reconstrueren en aan te vullen. Het resultaat werd een fascinerende verglijding van een typisch negentiende-eeuws idioom naar een hedendaagse muziektaal. Hoewel het hoofdthema van 'Le Duc d'Albe' tijdens de Spaanse bezetting gesitueerd is, vertelt 'Le Duc d'Albe' over de absurditeit van ieder oorlogsconflict.

Hoe laat moet je aanwezig zijn? Om gebruik te maken van de audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden, dien je om 18u15 aanwezig te zijn. Rond 18u30 kan je plaatsnemen in de zaal. Eerst krijg je een hoofdtelefoon om te luisteren naar de extra beschrijvingen. Vervolgens kan je luisteren naar een inleiding op de opera. De opera start om 19u30.

Duur van de opera: ca. 3 uur, incl. 1 pauze Frans met Nederlandse boventiteling

Assistentie? Inter-assistenten zijn aanwezig om je te begeleiden van de tramhalte naar de opera en om je in het gebouw te assisteren. Als je wenst opgehaald te worden aan de tramhalte, gelieve dit dan op voorhand door te geven. 

Parking? Er is in de buurt voldoende plaats om te parkeren. Schuin over het operagebouw heb je de parking 'De Kouter' en aan de achterkant van het gebouw heb je parking 'De Savaan'.

Trein?Station Gent-Sint-Pieters, bereikbaar via tram 1 of bus N1 (nachtlijn). Vanaf station Gent-Dampoort reis je te voet in ca. 25 minuten of met de bus naar de Kouter.

Tram? tramlijn 1, halte Kouter of Korte Meer of bus N1 (nachtlijn), halte Zonnestraattramlijn 21/22 vanaf P+R Gentbrugge of Gent Zuid, halte Kouter

Plaats? Vlaamse Opera Gent, Schouwburgstraat 3, Gent

Locatie

Locatie:
Opera, Gent
Straat:
Schouwburgstraat 3
Postcode:
9000
Stad:
Gent