E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Theater met audiodescriptie: Bezonken rood - Guy Cassiers
Wanneer:
07.01.2018
Waar:
Toneelhuis Antwerpen - Antwerpen
Categorie:
Cultuur en andere
Voorziening:
Intro-ok-label, Intro assistenten, Audiodescriptie, Ringleiding, Voorbehouden zone, Toegankelijk sanitair
 
Intro-ok-labelIntro assistentenAudiodescriptieRingleiding

Omschrijving

Een van de meest aangrijpende rouwzangen uit de Nederlandse literatuur, van auteur Jeroen Brouwers, geënsceneerd door Guy Cassiers en tot leven gebracht door een fenomenale Dirk Roofthooft, vindt voor het dertiende seizoen op rij een publiek.


In 1943 werd de driejarige Jeroen Brouwers samen met zijn zusje, moeder en grootmoeder opgesloten in het Japanse interneringskamp Tjideng in het huidige Jakarta. De schrijver vertelt hoe in het kamp de relatie tot zijn moeder voor de rest van zijn leven werd beschadigd en hoe iedere nieuwe liefdesrelatie met een vrouw onder die last bezwijkt.

Guy Cassiers: "Brouwers neemt afscheid van zijn moeder. Je zou het zelfs een afrekening met de moeder kunnen noemen, maar een afrekening die tegelijk ook diep ontroert. Doordat hij afscheid van haar neemt, is het ook een eerbetoon."

Dirk Roofthooft speelt de monoloog in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans in zowat de hele wereld.

1. Tickets:

Uw begeleider mag gratis mee. VeBeS, Ahosa en Onder Ons-leden krijgen korting (€ 16 i.p.v. € 22 in Rang A). Heeft u een blindengeleidehond bij, laat het weten.

Ticketbalie van het Toneelhuis: 03 224 88 44 of tickets@toneelhuis.be (dinsdag t/m vrijdag van 10u tot 18u, zaterdag van 14u tot 18u)

2. Assistentie:

Intro-assistenten begeleiden mensen met een handicap vanaf een centraal verzamelpunt aan het Centraal Station Antwerpen naar de Bourla en weer terug. Afspraak: 1u15 voor aanvang van de voorstelling. Reserveren voor assistentie kan bij jelle.de.smedt@inter.vlaanderen 

3. Voorzieningen voor personen met een visuele beperking: 

AD is een techniek waarbij audiovisueel materiaal toegankelijk gemaakt wordt voor mensen met een visuele beperking. Via hoofdtelefoons wordt bijkomende informatie gegeven over wat zich afspeelt op scène en niet duidelijk wordt door de dialogen. Vóór elke matinee is er een inleiding en stellen de acteurs zichzelf voor zodat u weet welke stem bij welk personage hoort. Tijdens de voorstelling kan u de audiobeschrijving volgen via hoofdtelefoons. 

Afspraak telkens om 14u in de inkomhal van de Bourla. De voorstelling start om 15u.

4. Meer informatie:

Kijk op de site van het Toneelhuis of via Maya Van Puymbroeck: 03 224 88 33 of maya.vanpuymbroeck@toneelhuis.be 

Locatie

Locatie:
Toneelhuis Antwerpen
Straat:
Komedieplaats 18
Postcode:
2000
Stad:
Antwerpen
Provincie:
Antwerpen
Land:
Land: be