E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Theater met audiodescriptie: Vergeef ons - Guy Cassiers
Wanneer:
25.02.2018
Waar:
Toneelhuis Antwerpen - Antwerpen
Categorie:
Cultuur en andere
Voorziening:
Intro-ok-label, Intro assistenten, Audiodescriptie, Ringleiding, Voorbehouden zone, Toegankelijk sanitair
 
Intro-ok-labelIntro assistentenAudiodescriptieRingleiding

Omschrijving

De familie is dood! Leve de familie!
Geen verhalen over politieke machthebbers in deze Vergeef ons, maar een soap-op-scène over een 'gewone' familie. Alles begint met een flirt op Thanksgiving tussen Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd, en de vrouw van zijn broer Georges.

Kort daarop veroorzaakt Georges (opzettelijk?) de dood van een echtpaar bij een auto-ongeval. Harold begint een affaire met zijn schoonzus. Wanneer Georges dit ontdekt, slaat hij zijn vrouw dood. Harolds leven ligt aan diggelen, dat van zijn neef en nichtje nog meer. En toch moet hij eraan gaan staan. Doorheen een reeks hallucinante gebeurtenissen slaagt Harold erin, bijna ondanks zichzelf, een nieuw samengestelde familie te creëren.

In een groteske sfeer worden de zwakheden van alle personages in hoog tempo opgevoerd. Beeld en woord worden op scène ontkoppeld met een hoge dosis absurditeit tot gevolg. Vergeef ons is tegelijk een koldereske saga en een schrijnende schets van een maatschappij die haar ethische waarden onderuit haalt: alle hoekstenen ervan – gezin, familie, vriendschap... – staan onder druk en zijn aan herdefinitie toe. Met de hulp van een topcast – waaronder vier acteurs van coproducent Toneelgroep Amsterdam – schetst Guy Cassiers in Vergeef ons een humoristisch beeld van de relationele vervreemding en emotionele verwarring van ons tijdsgewricht.

1. Tickets:

Uw begeleider mag gratis mee. VeBeS, Ahosa en Onder Ons-leden krijgen korting (€ 16 i.p.v. € 22 in Rang A). Heeft u een blindengeleidehond bij, laat het weten.

Ticketbalie van het Toneelhuis: 03 224 88 44 of tickets@toneelhuis.be (dinsdag t/m vrijdag van 10u tot 18u, zaterdag van 14u tot 18u)

2. Assistentie:

Intro-assistenten begeleiden mensen met een handicap vanaf een centraal verzamelpunt aan het Centraal Station Antwerpen naar de Bourla en weer terug. Afspraak: 1u15 voor aanvang van de voorstelling. Reserveren voor assistentie kan bij jelle.de.smedt@inter.vlaanderen 

3. Voorzieningen voor personen met een visuele beperking: 

AD is een techniek waarbij audiovisueel materiaal toegankelijk gemaakt wordt voor mensen met een visuele beperking. Via hoofdtelefoons wordt bijkomende informatie gegeven over wat zich afspeelt op scène en niet duidelijk wordt door de dialogen. Vóór elke matinee is er een inleiding en stellen de acteurs zichzelf voor zodat u weet welke stem bij welk personage hoort. Tijdens de voorstelling kan u de audiobeschrijving volgen via hoofdtelefoons. 

Afspraak telkens om 14u in de inkomhal van de Bourla. De voorstelling start om 15u.

4. Meer informatie:

Kijk op de site van het Toneelhuis of via Maya Van Puymbroeck: 03 224 88 33 of maya.vanpuymbroeck@toneelhuis.be 

Locatie

Locatie:
Toneelhuis Antwerpen
Straat:
Komedieplaats 18
Postcode:
2000
Stad:
Antwerpen
Provincie:
Antwerpen
Land:
Land: be