E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Zomer van Antwerpen: Het Bezoek - De Roovers & Muziektheater Transparant
Wanneer:
09.08.2018 - 29.08.2018
Waar:
Blikfabriek, Hoboken -
Categorie:
Cultuur en andere
Voorziening:
Audiodescriptie, Ringleiding, Extra verhardingen, Medewerkers van het evenement helpen waar nodig
 
AudiodescriptieRingleiding

Omschrijving

Vijfenveertig jaar geleden vertrok Claire Zachanassian als arm meisje uit de stad Güllen. Nu keert ze er als de rijkste vrouw ter wereld terug voor een kort bezoek. De arme inwoners hopen dat ze met haar fortuin het failliete stadje zal redden.

Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt de stad in. Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje 1 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier, Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleiding van geld en aan de druk van de massa?

Je volgt de voorstelling vanaf een tribune in een grote loods op de oude industriële Crownsite. De vaste kern van de Roovers breidt voor de gelegenheid uit naar een elf-koppig ensemble.

Duur: 90 minuten

Met schrijftolk voor doven en slechthorenden op specifieke data. Contacteer samuel@zva.be voor meer informatie.

Met audiobeschrijving: Op dinsdag14 augustus speelt de voorstelling met audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden. Contacteer samuel@zva.be voor meer informatie.

Meer informatie over de voorstelling en de ticketverkoop vind je op de site van de Zomer van Antwerpen.

In de brochure en op de website zijn rolstoelvriendelijke locaties en voorstellingen aangeduid met een rolstoel-symbool. Ben je minder mobiel? Geef de organisatie op voorhand een seintje via samuel@zva.be.

Locatie

Locatie:
Blikfabriek, Hoboken
Straat:
Lageweg
Postcode:
Hoboken